2018-08-22 76 views
其實都已經食過呢間緬甸招牌米線幾次,但位於勝利道嘅店真係比較少位,所以我哋通常都係外賣,但外賣返到屋企食,味道一定無堂食咁正啦!發現原來喺附近開咗分店,大好多,所以今次就決定坐定定食返次先!我就叫返平時最愛嘅曼德勒鮮茄滋味撈麵,佢啲香料加落啲蕃茄度煮個濃稠嘅醬汁,麵質有咬口,較幼身,完全係我杯茶呀!之後叫咗酥炸黃金脆蝦餅同緬甸黃薑脆脆雞翼,略嫌炸過火咗少少,但完全無影響味道啊~大少就揀咗曼德勒紅燒腩肉飯,我試咗少少,味道帶少少甜,都幾開胃。腩肉亦煮得幾好,稔得嚟依然有應有嘅質感!緬甸菜真係香港比較少,尤其小店經營又好味,一定要多多支持 ~
2018-07-20
Type of Meal