2017-08-24 239 views
自從天一裝修完都好耐冇入過黎估唔到同以前完全唔同仲多左好多不同種類既餐廳今次突登揀左呢間叫鴨子園既餐廳一黎香港好少呢類型既餐廳二黎佢既價錢唔算貴, 可以值得試一試 手拍黃瓜首先前菜就叫左個手拍黃瓜, 味道咸咸的, 而黃瓜口感就爽脆爽脆, 岩岩食可能會覺得好咸, 但食落又覺得幾好味, 一邊食一邊飲啖茶估唔到又幾夾口味, 而且食到停唔到口!! 作為前菜真係一流 鴨子園鴨肉小籠包鴨肉小籠包都係第一次見, 即刻點一個黎食!! 大約等左15分鐘就上黎了, 外表上同普通既小籠包一樣, 但係個皮真係超薄!! 勁輕力夾就已經爛了, 好彩入面D汁冇漏到出黎!! 飲一啖小籠包既湯汁!! 同普通小籠包最唔同既就係佢入面D汁係鴨肉煮成既汁, 好香既鴨肉味, 而入面舊肉就係由豬肉變左做鴨肉, 估唔到又幾MATCH隻味!! 新奇加好味!!! 砂鍋雲吞雞係必點既菜色, 一式三味既餸菜, 有雞肉, 雲吞同埋湯汁飲, 一次過食哂三個唔同既餸菜咁!! 先講隻雞, 份量有半隻雞咁多, 雞既然被煮到好嫩滑, 同埋吸收哂湯汁既精華, 食落好鮮甜!! 而雲吞就皮薄同埋足料!! 最最最最正都係個湯, 可以分到大約5-6碗出黎, 鮮
自從天一裝修完都好耐冇入過黎
估唔到同以前完全唔同
仲多左好多不同種類既餐廳
今次突登揀左呢間叫鴨子園既餐廳

一黎香港好少呢類型既餐廳
二黎佢既價錢唔算貴, 可以值得試一試

手拍黃瓜

鴨子園鴨肉小籠包

砂鍋雲吞雞
係必點既菜色, 一式三味既餸菜, 有雞肉, 雲吞同埋湯汁飲, 一次過食哂三個唔同既餸菜咁!! 先講隻雞, 份量有半隻雞咁多, 雞既然被煮到好嫩滑, 同埋吸收哂湯汁既精華, 食落好鮮甜!! 而雲吞就皮薄同埋足料!! 最最最最正都係個湯, 可以分到大約5-6碗出黎, 鮮味十足, 不得不試!!
2017-07-04
Type of Meal