2021-09-10
日月街嘅餐廳真係全部都好chill今次試下希臘菜 又係一間超有feel長期full booking嘅慶祝餐廳🤍𝗛𝘂𝗺𝗺𝘂𝘀($𝟱𝟴)+𝗪𝗮𝗿𝗺 𝗣𝗶𝘁𝗮($𝟯𝟮) | 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴:𝟳.𝟱/𝟭𝟬食過一次hummus對佢嘅豆腥味充滿恐懼今次竟然好想比多次機會佢又真係幾令我接受到 因為好重蒜味😂食落creamy唔會太食到大粒嘅渣 點pita食到停唔到口🤍𝗦𝗮𝗴𝗮𝗻𝗮𝗸𝗶 𝗣𝗹𝗮𝘁𝗮𝗻𝗼𝘀($𝟭𝟮𝟴) | 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴: 𝟴/𝟭𝟬店員recommend嘅菜式羊奶芝士鹹香味濃郁 表面微脆配酸酸甜甜類似杏脯醬(?)中和翻芝士嘅膩係當晚最特別同比較有驚喜嘅菜式🤍𝗣𝗿𝗮𝘄𝗻 𝗦𝗮𝗴𝗮𝗻𝗮𝗸𝗶($𝟭𝟲𝟴) | 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴: 𝟲.𝟵/𝟭𝟬上枱好有氣勢啦啲火燒到全部食客望曬過嚟可惜味道比較普通 個油其實冇咩太大香味 所以就咁食蝦其實都冇乜味要連埋下低啲芝士同椒一齊放入口先叫唔錯同埋計翻平均成$80一隻蝦 冇乜廚藝可言 真係覺得???🤡🤍𝗖𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻 𝗦𝗼𝘂v𝗹𝗮𝗸𝗶($𝟭𝟮𝟴) | 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴: 𝟳/𝟭𝟬雞肉幾重香料味 調味適中 亦唔會鞋口Yogurt sauce 都幾惹味 不過成碟嘢都係冇乜驚喜扣
今次試下希臘菜 又係一間超有feel
同埋計翻平均成$80一隻蝦 冇乜廚藝可言 真係覺得???🤡
雞肉幾重香料味 調味適中 亦唔會鞋口
Yogurt sauce 都幾惹味 不過成碟嘢都係冇乜驚喜
扣多少少分係我手上拎住嘅包 dinner係冇比的🥲要自己加
🤍𝗟𝗲𝗯𝗻𝗲𝗵 𝗖𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲𝗰𝗮𝗸𝗲($𝟲𝟴) | 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴: 𝟴/𝟭𝟬
個cheesecake質感超級幼滑 入口即溶咁濟
比較重奶香味多過芝士味