十下火鍋

SUPPA Hot Pot by ATUM
2023-05-03 83 views
十下火鍋 (銅鑼灣)📍地址:銅鑼灣登龍街28號永光中心2樓================今次俾我搵到一間裝修貼近80年代嘅懷舊火鍋餐廳,打邊爐得黎又有得打卡,真係啱晒我呢啲港女😳 ▶️椰子燉雞湯 (湯底)呢個湯底真係好正,有椰子、雞、杞子、海底椰同紅棗等等嘅材料,令到湯底味道夠晒香濃,真係真材實料㗎 !😍店員一開始俾我哋舀啲湯嚟飲,之後就幫我哋用個大碗裝起晒啲雞,費事煮太耐,肉質變得冇咁好食😳好細心!▶️六合彩有六款丸類,每款有兩粒,啱晒同朋友share !其中有兩款肉丸,咬落爆汁仲有餡料,係平時出面買唔到嘅款式😳▶️鮮蝦雲吞咬落淡淡都係蝦肉,而且肉質幾彈牙▶️手切本地牛頸脊牛味夠香濃,完全唔靭😳▶️讚岐烏冬正常發揮,口感一如以往嘅滑溜
十下火鍋 (銅鑼灣)
📍地址:銅鑼灣登龍街28號永光中心2樓
================

▶️椰子燉雞湯 (湯底)

▶️六合彩

▶️鮮蝦雲吞
咬落淡淡都係蝦肉,而且肉質幾彈牙

▶️手切本地牛頸脊
牛味夠香濃,完全唔靭😳

▶️讚岐烏冬
正常發揮,口感一如以往嘅滑溜