今日去灣仔搵朋友食飯,佢帶我來左呢個好特別的餐廳,食一種南法特色的可麗餅,而且有鹹點有甜點,食完覺得好有驚喜🥰🥰🔹Mussels呢個係店長特別推薦的季節mussels,果然係超級鮮甜,而且煮得醬汁完美結合,好食到直接清空🤤🤤🔸Les Pierres Noires這個是店內signature的鹹點,一塊酥脆的可麗餅包裹上鹹香味十足的ham和一個流心蛋,簡直係味覺的最佳衝擊,我好喜歡酥脆的餅底🩷🔹La Normande我覺得呢個甜品應該所有女仔都會心心眼,一個火焰山的造型,絕對吸睛,而且味道都超出色🥰 一d都唔會覺得甜到漏😻😻🔸La Lincorne呢個甜品係我今晚的最愛,本身以為火焰甜品已經夠驚艷,但係我發現同可麗餅最夾的係新鮮的水果同埋奶油,加埋雪糕的冰涼口感,簡直係一試難忘,只有試完先知道個滋味❤️❤️我好鍾意呢間南法格調的小店,絕對值得來一試🩷🩷🩷

🔹Mussels

🔸Les Pierres Noires

🔹La Normande

🔸La Lincorne

我好鍾意呢間南法格調的小店,絕對值得來一試🩷🩷🩷