2018-02-06 86 views
之前成日喺大陸食嘅烤魚,近年香港開左好多。但試過一兩間都麻麻,所以就放棄左喺香港搵同內地口味一樣咁正嘅烤魚食🤷🏻‍♀️近排工作忙,無時間走上大陸食。男朋友上網又睇到有間新店係專食烤魚!所以當晚就比次機會香港嘅烤魚店,去左試下💁🏻‍♀️入到去店面不大,但坐位排得整整齊齊。地方都乾淨,感覺同內地某大烤魚店差不多,偏向新型的烤魚店。研究左個餐廳一陣,最後都揀左叫啲咩喇!我地揀個最平個款(銅魚)90分鐘我地揀嘅係福壽魚。味道揀麻辣烤魚,辣度揀中辣,但上菜時試味覺得唔夠,再向店員提岀加到去大辣。以辣味嚟講,真係幾正宗!愛內地麻辣口味嘅人我推薦😝魚唔叫大條,但魚質真係幾滑!呢款魚嘅刺唔叫好多,唔識lur魚骨嘅人可以考慮呢款魚。海鮮揀左花甲,檉子,蝦🦐海鮮大小適中,但都係新鮮貨火鍋料就加左錢試手切牛腰脊,介口唔食得牛嘅我,只好靠男朋友把口形容。佢話:好軟滑!厚薄適中!正!根住佢就清曬🤣我唸都真係不錯🤣重有貢丸,豬腩片,台灣腸。最後重有菜同冬菇呢啲味道都不錯!重有,魚鍋原本會跟埋幾片蓮藕。煲到最後食好味道喔☺️我地每人叫左一jar自家製飲品,味道偏甜,有一款係酸酸地,幾消滯開胃👍🏻我會推薦比愛吃烤魚嘅各位!

研究左個餐廳一陣,最後都揀左叫啲咩喇!

我地揀個最平個款(銅魚)90分鐘
我地揀嘅係福壽魚。味道揀麻辣烤魚,
辣度揀中辣,但上菜時試味覺得唔夠,再向店員提岀加到去大辣。

以辣味嚟講,真係幾正宗!愛內地麻辣口味嘅人我推薦😝

海鮮揀左花甲,檉子,蝦🦐
海鮮大小適中,但都係新鮮貨

佢話:好軟滑!厚薄適中!正!
根住佢就清曬🤣我唸都真係不錯🤣

重有貢丸,豬腩片,台灣腸。
最後重有菜同冬菇
呢啲味道都不錯!

重有,魚鍋原本會跟埋幾片蓮藕。煲到最後食好味道喔☺️

我會推薦比愛吃烤魚嘅各位!

大家重可以留意佢嘅優惠啊!
Type of Meal
Dinner