2019-01-01
趁聖誕節我哋又飛啦!今次係坐香港航空飛北海道,時間超靚。之前睇報導推介香港航空的新貴賓室,於是特登上網申請咗建設銀行的fly away信用卡,可以帶埋親友,一年最多入5次香港航空的貴賓室,試下新野!香港航空的全新貴賓室,遨堂, 就係gate208上面,係去香港航空閘口必經的地方,非常順路。 今次搭勁早8點機,時間唔多,但我地都特登入去試一試。朝早未到7點半已經見到唔少人係度用緊遨堂貴賓室。地方好大好濶落呀!朝早提供中西式早餐,亦有香港點心,同埋即叫即整茶餐廳常見的沙爹牛肉麵,仲有港式奶茶,非常地道!沙爹牛肉勁多,杯奶茶仲好香滑!呢度的新鮮yogurt都不錯,唔太甜,啱哂我口味。因為撞正聖誕節,服務員都主動派聖誕餅乾畀我小朋友,非常好服務冷熱飲品齊備,嘆完杯港式奶茶,臨走不忘拎返幾罐野飲上機飲可惜朝早冇雞蛋仔啦!我同小朋友都好想打包返一底拎上機慢慢嘆!ps 因為太飽緣故,去程冇食到飛機餐,返嚟嗰程呢,晚餐呢又唔錯啵! 漢堡扒,蛋沙律同蕎麥麵都好好食!仲有日本啫喱!飛咁多次唔同航空公司,呢次的香港航空係我覺得幾好食嘅飛機餐希望香港航空繼續努力進步!
呢度的新鮮yogurt都不錯,唔太甜,啱哂我口味。
冷熱飲品齊備,嘆完杯港式奶茶,臨走不忘拎返幾罐野飲上機飲
希望香港航空繼續努力進步!