2021-01-19
放假喺中環附近High Tea完,經過「皇玥」出邊啲招牌大大隻寫住「香港製造」,前半島酒店大師傅,又米芝蓮二星大廚,就吸引咗我入去望下眼,八卦下,咁就幫襯咗盒「新年經典精選禮盒」😆😆記得之前中秋節皇玥都好多人買月餅,今次見唔洗排隊得嚟,又可以慢慢睇吓有咩適合送禮,唔洗同人逼,預先買就係呢個好處,唔洗臨尾抱佛腳,趕頭趕命,又亂買🙈講返盒禮盒先,揀咗「原味蝴蝶酥」,佢哋其中招牌之一,無理由唔揀既😛另一款係鹹香酥脆既「黃金脆條」,呢款係新年期間限定,裡面成份有鹹蛋黃、白芝麻、雞蛋白、牛油等等既主要成份;一個咸一個甜,送比老人家長輩或者平輩都岩曬,有兩種口味可以選擇🤩睇睇下其實都幾多選擇,真係可以襯依家節日前人少少去睇下揀定先,加上依家仲做緊買三送一,好抵,想平就要襯早買定啦😝