2021-03-22 780 views
🤎Sueño🤎今次已經係第3次食Sueño,係幾有特式嘅西班牙菜🇪🇸,上次同左肉食男友食佢哋嘅seafood paella 🥘 今次就黎同朋友食lunch set,雖然價錢有少少貴,但overall嘅體驗都係唔錯🤍煙肉大蒜薯仔湯呢到嘅湯係比較淡味,如果介意可以skip左佢或者自己再落鹽同黑椒碎調味🤍香茅燒雞 set lunch $138燒雞幾好食,好嫩口唔會太鞋,同佢嘅香料配搭係加左分。不過其實我覺得最好食反而係個蕃薯🍠薯條,佢上面加左少少糖,令到個番薯味更出,超級好食🤍香煎美國牛肩肉配開心果牛油🧈$178第一次食牛肩肉就係喺Sueño,我記得嗰時同肉食男朋友第一次嚟,職員就介紹我哋食牛肩肉,呢一個部位真係啖啖肉,唔會太肥,唔會太瘦,真係啱啱好,所以有時喺屋企我哋都會買牛肩肉嚟煮。值得一提嘅係佢個開心果牛油超級好味,我未試過食牛扒就咁加牛油,令我喜出望外🤩佢有2層,入面有好多art peice,坐落好舒服📍 Sueño灣仔皇后大道東137號
🤎Sueño🤎

🤍煙肉大蒜薯仔湯