2020-04-21
之前聽朋友講香港都有得買台灣好出名嘅洪瑞珍三文治,所以今日決定放工後到觀塘工廠區,買幾件帶返屋企慢慢品嚐。我地最後選擇了八種唔同嘅味道,打算試匀他們家所有味道。味道分別有草莓、藍莓芝麻、花生、招牌火腿、招牌起司、滿漢和桔醬起司。價錢為22蚊/件,六件或以上為20蚊件。首先,當然要試招牌滿漢口味。味道完全同台灣吃的一樣,芝士配合奶油簡直是絕配,火腿甜甜的,簡簡單單的配搭已經好完美😭外層的麵包也很鬆軟,很有彈力。我地分開咗兩日嚟食,即使將三文治放進雪櫃一晚後,三文治仍然保持鬆軟新鮮。今次是第一次吃桔醬起司,十分有驚喜。中間餡料夾着清新嘅橘子果醬和起司,味道酸酸甜甜的很開胃。之前一直都是吃招牌鹹的味道,原來甜的也十分出色!