日本涉谷拉麵店進駐香港,開設多家分店,係大型商場APM 就有一間啦。 拉麵款式都幾多,有辣有唔辣,除了湯底之外,枱面還有很多醬料可隨意加,黑蒜油丶柚子胡椒、梅子醬、辣油。餐牌上還有調味配搭建議給你。(不過湯底其實本身都已經比較濃郁 )想健康D, 加D綠色,我就追加左菠菜 +$13 份量都OK。免費提供水(輕輕的檸檬味)。本來最想揀嘅係豚肉盛合拉麵,但當天沒有。最後我擇左俺流芝士辛辣濃湯拉麵 ,口味真係比較濃郁,不是太辣,鹹味比較重。朋友擇左柚子拉麵,口味比較清新。兩款都有隻糖心蛋,但肉份量少。還有加咗一客俺流餃子(6件)$36 , 這個推薦可以試試。座位闊落舒服。平日下午時分人流不多,不用排隊。

本來最想揀嘅係豚肉盛合拉麵
,但當天沒有。

座位闊落舒服。平日下午時分人流不多,不用排隊。
俺流芝士辛辣濃湯拉麵
柚子拉麵