2020-07-10
冇得去韓國旅行 唯有喺香港搵間正宗啲嘅韓燒 懷念一下去韓國食燒肉嘅感覺啦 今次嚟到尖沙咀嘅韓珍 佢老細係韓國人 職員係講英文同埋韓文為主嘅 平日嘅夜晚去到都好多人 睇吓Menu有咩食先 佢選擇除咗燒肉之外 亦都有一啲熟食 不過唔想諗咁多 就叫咗個拼盤叫完嘢食之後先係上咗幾款唔同嘅小菜 個人覺得蝦同埋魷魚泡菜係最好食嘅 另外都有一個沙律同埋有一個芝士蛋 通常韓國餐廳食嘢 呢啲小菜都可以追加嘅 食完之後叫老細encore左多一次呀呢個八方美人拼盤有豬牛雞仲有海鮮 一次過滿足晒四個願望呀 個店員仲有過嚟幫我哋手燒添 鮑魚本身已經有味 所以燒完就咁食唔使點任何醬都好好味 牛嗰啲呢就點少少鹽已經可以帶到佢嘅鮮味出嚟啦正宗生菜包係擺完菜 跟住擺塊肉 再點啲大醬蒜頭上去 一次過包埋嚟食 然後一啖塞哂落口 食燒肉咁熱氣 梗係要叫番杯啤酒下下火啦 叫咗一款Stella啤酒 另一個係呢個浮誇成支啤酒倒轉插喺個杯度嘅cocktail 甜甜地幾好飲呀食食吓老闆走過來同我哋傾偈 我用我嘅韓文同佢講咗幾句 佢都好surprise我可以用韓文同佢對答 好想去韓國旅行瘋狂講韓文呀
呢個八方美人拼盤有豬牛雞仲有海鮮 一次過滿足晒四個願望呀