2023-07-21 714 views
宜家開左兩間門市,一間係 K11 Musea,另一間係上環。小店由意大利名廚Ermanno Lelli 開設,用上自己係意大利的家傳秘方👨‍👩‍👦以及100%選用意大利食材,為大家帶來最正宗的意大利Tiramisu的口味🇮🇹除左最傳統的原味之外,佢地都推出左好多創意口味,今次我地就試左原味、抹茶、開心果三款😍佢有兩款size,Mono Misu單人米蘇用正方形盒仔裝住,另一個係Family Misu,就適合一家人或者用幾個朋友開Party一齊食。如果想買原個蛋糕都可以上網訂。先試左原味的Tiramisu,質感好滑好creamy,咖啡酒浸住底既手指餅,食落都好濕潤,味道都唔會太甜,都幾岩我口味😍份量幾好,自己一個人慢慢享受都唔會太邪惡。開心果味Tiramisu面頭就會多左啲果仁碎,食落就更有口感💚抹茶味Tiramisu味道係最濃郁既,食到有抹茶既茶香味,又未至於苦澀,真係恰到好處!🔸1960" Classic$48🔸Matcha Misu'$52🔸Pistachio Misu'$56📍#Tiramisu’ Lab (#尖沙咀美食)(#上環美食)尖沙咀K11 MuseaB2樓Kiosk L
如果想買原個蛋糕都可以上網訂。

🔸1960" Classic$48
🔸Matcha Misu'$52