2018-03-01
士多啤梨白露茉莉茶HK $38水果四季春HK $36冰滴茶 (白露茉莉茶+日本八女茶玉露茶)HK $48白露茉莉茶HK $22新年限定 Bling Bling Cha (碳培烏龍茶)HK $32位於希慎廣場嘅茶狼 Pop up 茶飲店,原來係來自香港,係美心集團旗下最新嘅茶飲店。剛開業嘅時候排隊買飲品加等拎飲品要成半個鐘 ⏰ 不過最近熱潮過後,大概10至15分鐘左右就得。士多啤梨白露茉莉茶同水果四季春味道都幾好,茶味香濃又五會好澀,而且五會過甜。冰滴茶係用玻璃樽裝,而冷泡茶用膠樽。冰滴茶有白露茉莉茶+日本八女茶玉露茶同台灣高山凍頂鳥龍茶兩款。冰滴茶係以4小時嘅滴溜方式萃取出茶葉當中嘅精華,1.5秒僅得一滴菁華。每日限量供應20支。冷泡茶方面,白露茉莉茶同碳培烏龍茶兩款我就鐘意白露茉莉茶多啲。碳培烏龍茶一開始覺得味道還可以,不過飲飲下五知點解會覺得有少少奇怪。
HK $38
水果四季春
HK $36
冰滴茶 (白露茉莉茶+日本八女茶玉露茶)
HK $48
白露茉莉茶
HK $22
新年限定 Bling Bling Cha (碳培烏龍茶)
HK $32
冰滴茶係用玻璃樽裝,而冷泡茶用膠樽。