💪🏻 招牌仙草 ($55)呢個仙草甜品有非常多嘅配料,包括:仙草、紅豆、薏仁、芋圓、迷你白玉,份量充足!仙草好滑,有淡香嘅仙草味,入口即溶,好易入口😋 紅豆薏米甜度適中,連埋其他配料食味道剛好,而且紅豆同薏米都煮得好淋,但唔會煮到爛晒,仍然食到兩者嘅口感😆 白玉好煙韌,有咬口,芋圓香味突出,食到好濃嘅紫薯同蕃薯味道😝 整體黎講仙草甜品甜度適中!食嘅時候,店員都有介紹可以唔加淡奶,先食仙草同配料嘅原汁原味,非常貼心。味道:8/10性價比:7/10 食住瘦指數:💪🏻💪🏻/5 💪🏻 焦糖香蕉黑糖麻糬牛角包窩夫配3.6牛乳雪糕($88)呢個窩夫非常令人驚喜,好好食🤤!以前食過牛角包窩夫,比人嘅感覺都好似食緊甜嘅牛角包咁。但呢個窩夫嘅味道係似窩夫甜品,同時亦食到牛角包嘅酥香😋 焦糖燒得好香,焦糖味非常香濃,而且同香蕉嘅味道非常配搭,焦糖加香蕉係絕配🤣 另外,窩夫面嘅黑糖麻糬都非常煙靭,同脆身嘅窩夫一齊食,令口感更加豐富。3.6牛乳雪糕奶味濃郁,唔會太甜,將窩夫、忌廉,雪糕撈埋一齊食,一冷一熱嘅口感,焦糖味同牛奶味互相配合,感覺超爽🤤 而且窩夫、忌廉同埋雪糕都係分開放,唔會咁易溶晒👍🏻味道:9.5

💪🏻 招牌仙草 ($55)

味道:8/10
性價比:7/10
食住瘦指數:💪🏻💪🏻/5

💪🏻 焦糖香蕉黑糖麻糬牛角包窩夫配3.6牛乳雪糕($88)

味道:9.5/10
性價比:6/10