2023-12-31 190 views
呢次去到旺角嘅Starbucks,心情已經好開心🌞,因為知道自己可以飲到心水咖啡。直頭揀咗杯Venti caramel macchiato,呢個size對我嚟講啱哂,一試,立即覺得巴打巴手咁正!咖啡同焦糖嘅味道配合到唔錯,真係滑得嚟唔會膩口,一啖啖飲落去,舒服得滯。再嚟個cheese and mushroom pocket,一咬落去,熱辣辣嘅忌廉蘑菇味湧出,滿口嘅Cheese香,啫喱啫喱咁,我食得好滿足😍。之後再發現焦糖布丁芝士蛋糕,一見就心郁郁,馬上叫咗兩件,賣相吸引到停唔到眼。食落去,焦糖甜香得黎唔膩,同芝士香味真係合到唔得嘞,最後只能夠話:呢個味,百試百靚🍰!不過,喺美妙嘅食物背後,隱藏咗啲小遺憾。服務唔使講,有待改善咁話就夠哂,喺呢啲好地方,我真心希望服務員嘅態度都能keep住笑容,咁就完美嘞。喺享受之餘,希望下次去得時候,可以有更加愉快嘅整體體驗。