2023-07-16
開耐無食台灣牛肉麵,要食緊係搵間台灣人主理既餐廳去食架啦🤣上網睇先知原來已經係香港開左7年咁耐,而且開業咁耐仲有有幾間分店,緊係要支持下啦!環境好似台式小店,木系的裝修風格配合埋燈籠🏮好似去左老街咁,仲有🤣入到去餐廳已經聞到好香牛肉湯味✨滷肉伴麵 $52 (+$12 溏心蛋)滷汁入味,肥瘦比例剛好,麵條彈牙有嚼勁,幼麵好岩我地,搭配滷肉的香氣,口感豐富。依個價錢尖沙咀黎講都真係勁抵食,仲可以加錢揀小食,揀左涼拌麻辣牛腱頭,另外溏心蛋都對版,流心的,都入味。✨涼拌麻辣牛腱頭 (半份) +$18鐘意食辣但唔能夠食太辣既我黎講,依種辣度岩岩好,口感爽脆,麻辣香口,作為前菜超開胃。✨百頁豆腐 (半份) +$8醬汁甜甜地,百頁豆腐感覺有少少似食緊軟腍既魚蛋咁,好過癮,抵食!✨牛筋牛肋條麵 $90 (+$12 溏心蛋)雖然價錢唔平,不過牛肋條都有兩大條、牛筋都有三大舊🤤牛筋軟腍得又彈牙,牛肋條夠哂大條牛味夠香啖啖肉,而紅燒湯底飲落唔辣微甜,濃濃的藥材香味,味道較清的確係無添加任何味精👍🏻,而麵質偏粗大好似上海粗麵,整體足料大碗好食。✨皮蛋豆腐 $38整體感覺好清新,豆腐一大磚,質感滑嫩,皮蛋醇香,
✨滷肉伴麵 $52 (+$12 溏心蛋)
✨涼拌麻辣牛腱頭 (半份) +$18
✨百頁豆腐 (半份) +$8
✨牛筋牛肋條麵 $90 (+$12 溏心蛋)
✨皮蛋豆腐 $38
整體感覺好清新,豆腐一大磚,質感滑嫩,皮蛋醇香,豆腐既軟嫩同皮蛋鹹香相輔相成,加埋木魚好match,超好食
✨檸檬冬瓜茶 +$10
多左檸檬既冬瓜味道清新,飲落唔算太甜
整體而言價錢方面係有少少貴,但食物質數不錯,而且開係貴租地區經營真係唔容易,大家可以多多支持!