2019-10-28
都有一段時間冇出旺角食飯啦!今日約左朋友黎好多野食的兆萬睇下想食咩!見到有間任飲任食火鍋點好似不錯,所以就上去試試。這間餐廳的好處是不用等電梯上樓,只要坐扶手電梯便可到達,可節省一點時間!餐廳裝修簡潔,除了醬油和飲品是自己拎之外,火鍋配料都是在平板電腦上點餐,既環保又方便!湯底我們揀選了咸酸菜胡椒豬肚湯及蟲草花雞湯,胡椒豬肚湯起初味道唔係好出,但煲得越耐越辣,湯的味道都好濃!蟲草花雞湯好香藥材味,而且仲飲到有少少酒味,湯入面都有雞件,雞肉嫩滑!海鮮拼盤,這個拼盤是送的,海鮮包括有海蝦、珍珠蚌、花甲同埋魚肉,全部都好新鮮鮮甜!頂級牛頸肩肉,這款牛都是送的,油脂分佈平均,好濃牛肉味,肉質鬆軟!火鍋配料都有多款不同的選擇!肉類都有幾款不同的選擇,羊肉、豚肉、牛脷等,而我是第一次牛脷打邊爐的,估唔到原來打邊爐都幾好食!黑松露蝦蟹餃、芝士紫菜蝦蟹餃,前者好香黑松露味,蝦肉爽彈,後者有少量芝士,口感幾特別而且幾創新!炸魚皮都有幾款不同的選擇,我們揀選了金沙咸蛋味,魚皮夠薄脆,咸蛋唔會太多太濃,唔會食到好漏!炸午餐肉好好食呀,再點少少湯一齊食,熱辣辣更加惹味!這裡還有幾款生麵可以揀,我揀選予菠菜麵,
火鍋配料都有多款不同的選擇!
炸午餐肉好好食呀,再點少少湯一齊食,熱辣辣更加惹味!
這裡還有幾款生麵可以揀,我揀選予菠菜麵,麵的份量都幾多,加入胡椒豬肚湯非常美味!
最後還有雪米糍送呢!
估唔到少少的餐廳,都可以有多款不同的火鍋配料,而且價錢唔貴,材料有新鮮,有機會一定會再黎!