2021-11-28 192 views
御記糖水專門店🔍🖇📍長沙灣元州街471號昌華閣11號舖📍首先講下店鋪位置,大家係長沙灣地鐵站步行大約6分鐘就到架啦!🚇雖然疫情堂食時間10點前完結,但係9點幾既時候出邊都仲係有好多客人等緊位。如果大家趕唔切係10點前入座都可以係12點前買外賣~店舖環境唔算大,座位之間都有啲狹窄,反而仲有一番風味。😝眼見佢地既杏仁茶好靚聞落都好香,但就可惜已經賣晒lu,有機會要再去試下先!😤最後我就叫左個熱薑汁豆腐花($22)保下暖,我略厭佢唔夠熱,同埋份量唔太多,一個女仔都唔太夠喉。👉🏻👈🏻味道方面,甜度剛好,豆味好出!😼👍🏻同埋佢既質地堅硬,唔易一攪就碎晒。
御記糖水專門店🔍🖇
📍長沙灣元州街471號昌華閣11號舖📍