2021-03-24 829 views
前排好興古早味蛋糕,店舖開到成行成市,每逢出爐時間都氛香噗鼻,令人忍唔住買返件。"香綿綿"係我試過幾間之中最重蛋香嘅,仲係我唯一一間回購嘅,其實佢真係好抵食,原味出面賣緊$5x-$6x,佢就特價$30,無分時段,每次限買一件,我每次買一件返去可以當4日早餐,第一日當然好軟綿綿啦,但到第四日軟綿程度只係差少少,無乜點變硬好神奇,連平時少食呢d蛋糕嘅大少都叫我下次買朱古力味(sorry無呢個味)。"香綿綿"一共有四款口味蛋糕-原味、黑糖、抹茶同咸蛋黃芝士,價錢相比原味貴一倍以上,所以每次去都見有現貨,而原味基本上係要等,我每次大約18:15到,如果好彩的話,新鮮出爐一底十件就分到一件,如果唔係就要等15分鐘,去到唔見人龍,即係代表啱啱分完一底喇!

2021-03-03
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
$30 (Breakfast)