2004-08-18
板聚時聽焚化爐兄, 提到美景街一間廈門食店, 其實就係我辦公室左緊, 好奇又就腳, 所以同朋友去試一試~馳名五香條(一條$8): 似係用腐皮包住d肉, 馬蹄, 菜, 蔥等等, 味道唔錯~香芋盒(3粒見圖$10): 似係芋角+咸水角咁上下, 不過餡料豐富. 有冬菇, 豬肉, 枸菜等等, 食香口幾討好~ 招牌粽($9) 一般, 幾多油幾肥, 內埋有一件肥豬肉, 同一大隻冬菇, 隻冬菇幾香!鴨蛋煎蠔餅($25): 自己好少自蠔餅, 因為都幾多油下, 佢地都整得幾吸引, 賣相唔錯, 蠔仔都好多下~整體食品唔錯, 五香條同香芋盒比較突出, 下次會試下佢地d粥炒麵, 服務算幾好, 不過侍應姐姐有d 粗心大意同健忘~ 每個菜我起碼同佢講2-3次先落到單. 兩個人食左$64, 平靚正!