2021-12-26
尖沙咀站📍蘇媽.蘇媽 x SO BAR-冬天好多時都想食有湯嘅野、暖野,之前去左蘇媽.蘇媽試一試馬來風味😋百吉爹肉骨茶-棒棒骨($92)啖啖肉嘅肉骨茶☺️棒棒骨好入味,配合埋甘菇同埋豆卜都好正,最中意連埋湯一齊飲,暖笠笠!招牌砂煲老鼠粉($88)見到menu寫「香氣撲鼻,必食之選」,當然吸引到我試下!味道係幾香、同埋有好多配料,好似豆卜仔、魚乾仔等等,的確幾惹味,老鼠粉短短一條,煙煙靭靭😋不過兩個人食黎講份量太多😹玻璃魷魚配通菜($56)本身呢個菜係有少少辣,不過早兩日肚屙完,叫咗走辣。玻璃魷魚幾爽口,即使走咗辣都有少少汁,配埋通菜食都幾夾🤘🏻馬來西亞拉茶($24)本身以為會好甜,飲落又OK喎!上面有綿密嘅泡泡,飲落都唔算太大杯。飲完肉骨茶黎講份量都啱啱好😋本身一坐低,已經俾咗兩碗肉骨茶俾我哋飲😜冬天暖笠笠都幾正!座位就唔算太寬敞,不過裝修都幾有馬來西亞風味。晚飯時間都多人等,所以食完都好快就走啦🐾
百吉爹肉骨茶-棒棒骨($92)
招牌砂煲老鼠粉($88)
玻璃魷魚配通菜($56)
馬來西亞拉茶($24)