2013-03-31 88 views
今日行開海港城,見到Laduree依間知名法國甜品店,再加上一條長龍,即刻吸引我嘅目光,排隊買馬卡龍俾家人享受!十個有九個都係女士,得我一個男人,諗起都有啲尷尬,哈哈!排咗大約30分鐘,終於輪到我,見到好多款五顏六色嘅馬卡龍真係幾興奮!唔同色都代表唔同嘅味道,我又未食過,搞到我都唔知點揀好!之後我買咗一盒(12塊),集合唔同既口味!朱古力味: 濃郁,唔會太甜,好好食!檸檬味: 不太強烈,一般。雲呢拿味: 有好香嘅香草味,好有質感!紅莓: 香氣噗鼻,有清新香口嘅感覺!橙味 : 好重橙味,有點苦澀。海鹽焦糖: 焦糖味嘅甜居多、咸味較少。但味道好特別!玫瑰花茶味: 好香玫瑰花味,但唔太真實,有少少喺到食香料嘅感覺。青蘋果味: 好好吃好特別,清新可口青蘋果味!總體黎講真係一流!味道濃郁、外脆內軟、好香甜,果然係從法國坐飛機返黎 所以價格昂貴都係值得嘅!拎到返屋企屋企人都好開心,好快就已經食哂,個個大讚!

真係幾興奮!
唔同色都代表唔同嘅味道,我又未食過,搞到我都唔知點揀好!
之後我買咗一盒(12塊),集合唔同既口味!

朱古力味: 濃郁,唔會太甜,好好食!
檸檬味: 不太強烈,一般。
雲呢拿味: 有好香嘅香草味,好有質感!
紅莓: 香氣噗鼻,有清新香口嘅感覺!
橙味 : 好重橙味,有點苦澀。
海鹽焦糖: 焦糖味嘅甜居多、咸味較少。但味道好特別!

青蘋果味: 好好吃好特別,清新可口青蘋果味!

所以價格昂貴都係值得嘅!
拎到返屋企屋企人都好開心,好快就已經食哂,個個大讚!
2013-03-05
Waiting Time
30 Minutes (TakeAway)