2023-01-25 322 views
知道而家馬會好多間都裝修到好豪華咁,之前見過北角嗰間,今次嚟到觀塘。因為農曆新年關係附近好多食肆都未開,所以造就左我哋今次嚟試吓。其實我本人覺得呢個位置如果佢聯✖️嘅係一間茶餐廳可能會比較貼切一啲,因為隔離就係觀塘廣場,比較貼地同平民一啲 !又會唔會係因為佢諗住啲人贏咗馬仔就可以上嚟食得好啲食豪啲?新春期間每人最低消費$120,都係嗰句「有啲唔係幾貼地」如果淨係飲嘢嘅話真係唔會夠$120 見隔籬枱就係因為呢個原因,食唔到咁多嘢,所以決定離開!我同朋友兩個人分別叫咗一個南瓜大蝦意大利飯、一個南乳豬扒藜麥沙律、first Kiss同埋piccolo! 南瓜大蝦意大利飯味道不錯,不過成百幾蚊,至於個沙律又係要成百幾蚊,真係有點貴!講真又唔係超特別好食嘅~piccolo 都係一貫做法冇乜特別,反而佢嗰杯first kiss , 有啲似係焦糖鮮奶咖啡。一個lunch就食咗Over $400 ,真心有啲奢侈呢個環境呢個價錢,有啲格格不入

見隔籬枱就係因為呢個原因,食唔到咁多嘢,所以決定離開!

一個lunch就食咗Over $400 ,真心有啲奢侈

呢個環境呢個價錢,有啲格格不入
大蝦南瓜意大利飯
南乳豬扒藜麥沙律  +first  kiss