2021-04-24
馬灣嘅餐廳普遍定價都偏高少少,我就事前做咗一啲資料搜集,發現到呢間新開嘅餐廳比較吸引而且價錢合理!😎店嘅位置唔算難揾,喺珀麗灣臨海廣場2樓!我見好多人都係喺一樓食,可能唔知2樓有呢間cafe,我唔特登揾其實都唔知2樓有cafe🤭 一去到門口係見唔到招牌,係一間好低調嘅cafe😂店內面積都幾大,有室外同室內用餐區,亦有開放式廚房&沖咖啡區域!店入面仲有個區域係賣頌缽、袋、手工啤酒&寵物零食!❤️ 青蝦醬意粉 $88青蝦醬本身已經無得輸,迷人嘅蝦醬&羅勒香氣真係百吃不厭!配埋大蝦算係穩陣嘅組合,大蝦新鮮彈牙,一碟有5隻!呢度嘅意粉分量唔算多,一個人嚟嘅話可能要叫多碟小食!好食度:⭐️⭐️⭐️✨ (3.5/5)❤️ 卡邦尼意粉 $88一睇個樣就知佢個做法幾貼近傳統做法,落蛋、cheese,唔落cream!蛋味好濃搶咗芝士味道,我個人覺得芝士再落多啲會更好😜 煙燻風乾豬肉充滿鹹香,炸得好脆同結實!偶爾有一兩粒炸過硬💁🏻♀️意粉煮得啱啱好,唔會太硬👌🏻好食度:⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)❤️ Espresso tonic $42Espresso tonic顧名思義就係espresso+tonic water+冰粒!
店入面仲有個區域係賣頌缽、袋、手工啤酒&寵物零食!
❤️ 青蝦醬意粉 $88
呢度嘅意粉分量唔算多,一個人嚟嘅話可能要叫多碟小食!
好食度:⭐️⭐️⭐️✨ (3.5/5)
❤️ 卡邦尼意粉 $88
好食度:⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)
❤️ Espresso tonic $42
好適合依家回暖嘅天氣飲!好清爽😛
好飲度:⭐️⭐️⭐️ (3/5)
餐廳推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)
最印象深刻係估唔到喺小店都食到唔落cream嘅carbonara,令我幾出乎預料!睇得出係幾有誠意同熱誠👏🏻