2023-12-05
📍Oma's Kitchen (馬灣)馬灣珀麗灣沙灘商場1樓==============================珀麗灣係我經常都會帶主子去玩ge 地方,係珀麗灣商場有幾間餐廳都係好pet friendly,呢間係我地最鍾意去ge 🥰主要係因為食物種類比較多,而且枱與枱之間距離比較濶,狗仔一齊坐都無禁易影響到其他人😆==============================1️⃣德式焗麵包🥯呢款麵包我地每次都會叫,因為d包係餐廳自己製造,外脆內軟而有好多堅果🥜,用來點主菜d汁一齊食超正,仲可以分d包比主子食😆2️⃣馬鈴薯沙律🥗呢個沙律ge 沙律醬係餐廳自己調配,蛋味比較濃,配埋薯仔同埋烤脆左ge 煙肉碎好開胃🤩3️⃣紅酒燴羊膝配薯蓉🐑呢個羊膝係職員推介我地食,真心推介大家都一定要試下,因為我平時唔係太鍾意食羊都覺得好好味😋😋首先係薯蓉上面d汁係濃濃ge 羊肉汁,羊膝煮到好軟好入味,條骨一拉就甩左出來,每食一啖都好滿足🤤🤤4️⃣德式焗飯🍚呢個飯唔好比個外表嚇親,入面係加左好多煙肉同蛋炒到好香ge 飯再配埋焗香左ge 芝士係好好味嫁😋5️⃣朱古力咖啡☕️呢杯Mocha味道係唔錯ge ~至於個變左形ge
馬灣珀麗灣沙灘商場1樓
1️⃣德式焗麵包🥯
2️⃣馬鈴薯沙律🥗
3️⃣紅酒燴羊膝配薯蓉🐑
4️⃣德式焗飯🍚
5️⃣朱古力咖啡☕️
呢杯Mocha味道係唔錯ge ~至於個變左形ge 拉花,職員都有同我地解釋,因為平時負責沖咖啡ge 同事病左🤒,佢都係臨時頂替幫手沖,呢個拉花已經盡左佢ge 力去整,禁我其實都係飲入面d咖啡姐,拉花係點又唔太重要ge 🤣