2017-09-25 131 views
今日約左幾個friend食晚飯,話帶我去馬鞍山食任食火鍋~我心諗:使乜去馬鞍山食呀?大把地方有任食邊爐啦!不過,佢地肯山長水又遠入去食,一定係有d質素~所以就跟大隊去依間醉翁亭火鍋館位於迎海薈商場地下,人流唔算太多,推出無限時火鍋,$268/位,除左指定配料任食外,仲有送每位5款精選食材~有極級牛頸脊、刺身拼盤、水餃皇、一人一鮑魚及海鮮拼盤牛頸脊好新鮮,鐘意食牛既朋友都讚口不絕,灼熟後仲好嫩滑冇諗過打邊爐都有鮑魚食~海鮮拼盤及刺身拼盤都好新鮮水餃好大隻,餃入面有好多隻蝦,真材實料另外,仲有涼伴專區比客人任食,有雞腳、雲耳青瓜、豬手⋯⋯飲品都有多款選擇我明白點解朋友仔咁遠都專登入黎食,因為所有食材都好新鮮、無限時任食~$268/位價錢完全合理
牛頸脊
牛頸脊好新鮮,鐘意食牛既朋友都讚口不絕,灼熟後仲好嫩滑
蠔皇扣鮑魚

冇諗過打邊爐都有鮑魚食~
海鮮拼盤
海鮮拼盤及刺身拼盤都好新鮮
刺身拼盤
水餃好大隻,餃入面有好多隻蝦,真材實料
至尊水餃皇

2017-09-25
$290 (Dinner)
牛頸脊
蠔皇扣鮑魚