2021-10-12 1057 views
等咗好耐馬鞍山終於有好味嘅雞煲食!今晚兩個人食,一坐低會有一碟錢財,係一疊有啲酸辣嘅雲耳,同埋一啲好似青木瓜嘅嘢,好開胃!叫咗個孖寶A餐,有半隻雞嘅雞煲,叫咗小辣,非常惹味,因為我係唔鍾意食芹菜的,而呢間舖頭嘅雞煲係冇芹菜嘅! yeah個餐仲會跟一份大嘅首設牛頸脊,牛嘅紋理好靚,油花分布平均。本身驚唔夠食,所以落單時加咗個海鮮拼盤,不過海鮮嘅質素就一般,好多都係急凍食物,隻蟹都一般,仲要等咗勁來,催左勁多次,舖頭人手嚴重不足,等到個雞煲加咗幾次水,牛都食埋,個拼盤都未嚟,之後發現餐牌寫個拼盤有水晶薯粉,結果係冇嘅🥺不過算啦, 將個拼盤都追咁耐,無謂再追啲薯粉😂兩個人食嘅話,建議可以叫一杯嘢飲先,因為真係超大杯,如圖,成個餐牌咁高,我哋兩公婆一齊飲一杯,之後再加一罐汽水已經好足夠~
等咗好耐馬鞍山終於有好味嘅雞煲食!

個餐仲會跟一份大嘅首設牛頸脊,牛嘅紋理好靚,油花分布平均。

• 手切牛頸脊