2020-01-30 405 views
今日同朋友入左西貢行吓街食吓野,咁行完海旁之後就差唔多5點,朋友提議搭個車去西沙茶座隔離有一間叫King,s & Queen,s冰室,佢同人食過都唔錯,於是我哋就入去食啦。若不是朋友帶路, 我都唔識搵,因門面冇咩燈飾,我想要熟客才識黎😜內部裝修都靚喎,牆身有唔同環境境色,都幾特別有心思🤩-西汁明蝦球蝦都是我至愛的食物,炸得輕脆咬落很有彈性,而沙律汁微酸,很有滿足感。 -西蘭花炒帶子帶子冇貨,所以用咗雞條炒,雞皮雞條都好嫩滑,正啊😘-枝竹炆鵝本身想叫羊腩煲嘅,但朋友唔鍾意食羊,於是就叫左呢個鵝煲,咁比起羊腩鵝肉應該冇咁肥嘅,佢嘅煮法同炆羊腩個底一樣,都係有支竹、冬菇同埋馬蹄,鵝肉都唔un,而且個汁撈飯一流。-豉汁炒蜆豉汁個汁唔會過鹹,蜆是沙白大隻夾冇沙,幾十蚊覺得十分超值。-滑蛋炒蝦仁蝦仁新鮮彈口,滑蛋又抄得好鬼滑,2樣配搭合襯,非常之咁好味。🥳除左個支竹鵝要佰幾元外,各樣小菜只需幾拾元,家庭小炒,真係抵過自己煮🤪
內部裝修都靚喎,牆身有唔同環境境色,
都幾特別
有心思🤩

-西汁明蝦球

-西蘭花炒帶子
帶子冇貨,所以用咗雞條炒,雞皮雞條都好嫩滑,正啊😘

-枝竹炆鵝

-滑蛋炒蝦仁