馬鞍山呢個食品沙漠終於有間好野你問我: 有無得同中環某D日本串燒店比 (真。日本人燒) 比  - of course not dude. 但馬鞍山 + 呢個價錢 >> 非常好汁燒豬大腸- 呢個好好味,份量無厄你錢+醬汁好match特長雞皮串 - 特長意思係比兩條你,所以你唔洗拎黎打卡因為無乜震驚感- 味道幾好同出面差唔多月見免治雞肉軟骨棒 - 無出面咁大份 (但出面係$60-&70一串,呢到droo賣$28你仲想點)- 蛋汁冇出面日本串燒咁濃 厚切牛舌- 呢個不得了。好食到傻。一定要嗌川燒五花腩- 一樣好食到傻- Style係似內地野味串燒,唔係日本style淨鹽燒。所以it's a nice change + 唔會咁悶燒飯團 (三文魚)- 誤會太乾但唔係話一定要食。如果你係嗰D有飯落肚先會飽嘅人你可以嗌,唔會伏雞泡魚乾- 又係好好味,一定要嗌- To 老闆: 下次送外賣可以加多少少沙律醬....燒芝士豆卜- 外面燒得好脆- 芝士一食就知係平時卡夫芝士一塊塊。但我理解香港買芝士好貴,你賣得呢個價錢我就唔應該要expect你比D咩高級brie cheese/mozerel
馬鞍山呢個食品沙漠終於有間好野

汁燒豬大腸
- 呢個好好味,份量無厄你錢+醬汁好match

特長雞皮串
- 特長意思係比兩條你,所以你唔洗拎黎打卡因為無乜震驚感
- 味道幾好同出面差唔多

月見免治雞肉軟骨棒
- 蛋汁冇出面日本串燒咁濃

厚切牛舌
- 呢個不得了。好食到傻。一定要嗌

川燒五花腩
- 一樣好食到傻

燒飯團 (三文魚)

雞泡魚乾
- 又係好好味,一定要嗌
- To 老闆: 下次送外賣可以加多少少沙律醬....

燒芝士豆卜
- 外面燒得好脆
- 芝士一食就知係平時卡夫芝士一塊塊。但我理解香港買芝士好貴,你賣得呢個價錢我就唔應該要expect你比D咩高級brie cheese/mozerella
- 平時出面食串燒豆腐最大問題係D鹽唔入味+唔夠脆。呢個有芝士嘅鹹味令到佢好好食。
- 呢個都係要試

個人認為睇一間串燒舖有無誠意做生意就係睇佢
1) 免治雞肉棒
2) 厚切牛舌
3) 燒豆腐
呢間雞肉棒佢無出面咁滿足但賣得平,我唔會拗。但佢牛舌真心好食, 豆腐燒得好食我下次一定再幫親

外賣盒唔係發泡膠 << 呢個好重要,你諗下你平時嗌外賣飯盒D熱力散播令到入面有水蒸汽...你話食飯就無乜所謂姐。但串燒你整濕左就差好多。所以我唔知係餐廳有意定無意啦,但就係呢D少少野令我對佢好滿足

好老實講,我係叫droo外賣所以送得上嚟一定凍左&硬左無咁好食, 但我當然唔會因為呢個因素而話佢差啦,對餐廳唔公平

Other Info. : 雞泡魚乾 - 又係好好味,一定要嗌 - To 老闆: 下次送外賣可以加多少少沙律醬.... 我幾年前讀中大有晚坐van返屋企聽到有個肥仔同個靚女講佢志願係想係馬桉山開間串燒鋪。我當時好想心靈上支持佢但通常D人都係得把口。不過到左2018年終於有我都幾安慰 (不過應該唔係同一個人)
2018-10-26
Waiting Time
30 Minutes (Delivery)
Type of Meal
Dinner