2024-09-19 784 views
牛肝菌🍄‍🟫雞🐔白湯沾汁麵🍜香味 (4/5) - 個沾汁一聞落去,雖然唔係極之明顯,但細意品嚐吓個香味,牛肝菌🍄‍🟫同雞🐔味同時存在。湯頭 (4/5) - 質感都算濃稠,雞味唔係太濃但還可以,鹹味以沾汁來講算剛剛好。沾汁入面加埋白蔥,令成事清新左,完成度更高。麵條 (5/5) - 一如既往,沾麵係用左坑紋麵,非常罕有,令成個用餐體驗更有立體感,配沾麵係絕配。配料 (4.5/5) - 首先,主角我認為係牛肝菌,真係非常之咁好味。菇味好出,鮮甜,口感爽,可以話係我食過嘅拉麵或沾麵中最傑出嘅配料!雞叉燒方面,一如所料,用嘅係雞胸,唔算太驚豔,但亦算過得去。因為雞叉燒都算係主角,所以少少扣分。荀乾方面,正正常常,甜味荀味都夠,幾好食。食到尾,加湯,將少量嘅麵,配料放埋落去個稀釋左嘅湯度,體驗完整!所以一路enjoy住,一路食,湯都清埋!整體 - 值得推薦 👍👍👍👍👍
牛肝菌🍄‍🟫雞🐔白湯沾汁麵🍜

荀乾方面,正正常常,甜味荀味都夠,幾好食。

整體 - 值得推薦 👍👍👍👍👍
Other Info. : 食沾麵有一個小竅門。千祈唔好一下子車晒d麵落去個沾汁度,要先試一啖冇沾汁,清楚試吓個麵本身嘅味道。再夾少少麵,沾一半,食左先。最後,夾少少麵,全數沾晒,再食。咁,就可以體驗到唔同麵同沾汁嘅比例出左黎嘅效果係點,可以酌量去調節最適合自己口味嘅比例。呢樣野,食拉麵係難以做到嘅。另外,最後加湯前,唔好食晒d麵同料,加湯後,放埋佢地落去,可以享受埋拉面狀態下嘅美味!😋
2024-09-19