2012-09-22 12 views
好多人都話豚王好味, 一定要試. 今日下午4時行過, 門口小貓3, 4隻, 姑且一試. 一行入去, 一陣陣震耳欲聾的歡迎語和多謝惠顧交替聲, 我非常同意一點日本feel 都無, 只係得個嘈字.這裏是可自行選擇配搭的, 因我是第一次到來, 所以選了原味豚王及廚師推薦, 另外選了椰菜因為我唔食葱的; 辣度選了一辛, 豚肉選了肩肉. 麵是太麵及硬的. 待應介紹太麵是比普通麵粗少少, 但我的感覺係太麵是一般我地平時食的日本拉麵.千呼萬喚終於出來了...... da da !!!!!!!!!! 金龍拉麵 ???????????一碗係大阪心齋橋近道頓崛處處可見的, 好似大排檔一樣的麵店, 五百日元一碗的拉麵. 不過係我諗唔到食乜嘢的時候, 佢都幫咗唔少.係全日只係食咗一個豆大福的情況下, 理應佢都應該係好好味. 湯底比較鹹, 唔係濃, 唔太突出. 加咗少少辣的配料, 配料中好像有些海帶, 才有少少起色. 最喜歡就係可以選擇麵的韌度, 因為本人喜歡爽口, 有些地方太過火, 真係好難完成. 肩肉亦值得一提, 實在好軟滑.如果問我會唔會再來, 那........... 和金龍拉麵一樣, 諗

如果問我會唔會再來, 那........... 和金龍拉麵一樣, 諗唔到食乜都可以的... 但一定唔會排隊等.

2012-09-22
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$80 (Tea)
  • 豚王