2015-11-05 635 views
難得天朗氣清,秋高日爽,小新就打算同愛麗絲到清水灣郊野公園玩下,放鬆下。咁就係坑口食番個午餐先上去啦! 小新就知道坑口出名多又平又正既餐廳,就同佢睇下有冇日本野食啦 見到有間門面好有日本特色,又幾熱鬧,加上價錢有唔係太貴,就即管入去一試   睇左陣,就叫左啲餚,前菜同主菜都好快上枱,幾好!! 先講下個前菜,有個燉蛋。用茶杯盛上,仲以為去左日本添!蛋溫溫的,入口滑入喉。而且仲有啲香菇增加口感 yummy~~yummy~~佢咁岩就做緊宣傳,$15可以有一碟共3大片既三文魚啦!! 唔好以為咁抵就唔坊好食啊,啲三文魚切得好厚身,每舊都好鮮味,$15都係物超所值Lunch Set 可以加$10,多三隻餃子,餃子煎到唔會有油係皮身,但係就係簿身脆口,好足料,食到停唔到口愛麗絲有一排冇食三文魚,就叫左個三文魚親子刺身,一開始以為親子既份量點知上左枱,刺身既份量多到嚇親我地,亦都好鮮美有三文魚籽,又有三文魚刺身,原來親子係指食晒人地一家大小小新就叫左個鰻魚飯,真係好食到嘩出聲,鰻魚皮燒得岩岩好,魚肉好嫩口,加上啲燒汁,配合真係一流,誠意推介鰻魚飯飲品分別叫左個波子汽水同巨峰乳酸,強推巨峰乳酸,

睇左陣,就叫左啲餚,前菜同主菜都好快上枱,幾好!!
先講下個前菜,有個燉蛋。用茶杯盛上,仲以為去左日本添!

佢咁岩就做緊宣傳,$15可以有一碟共3大片既三文魚啦!!

點知上左枱,刺身既份量多到嚇親我地,亦都好鮮美

有三文魚籽,又有三文魚刺身,原來親子係指食晒人地一家大小
小新就叫左個鰻魚飯,真係好食到嘩出聲
飲品分別叫左個波子汽水同巨峰乳酸,強推巨峰乳酸,少少酸,好醒胃
,不過有少少頂胃,可以二份分就好啦
Lunch 既時候,佢地會random俾雪糕既,咁有梗係好過冇啦~~
今次,就有個柑桔雪糕,小新就覺得一般般
不過,佢原來有好多選擇,唔知下次會唔會有綠茶
ps. 強推呢間餐廳,lunch 黎食幾抵試;星期日會多啲家庭聚餐,有啲噪,唔鍾意既可以留意下
2015-11-01
$100 (Lunch)