2011-07-18
聞名已久的Yogurt新貴"Smile"果然非同凡享!由於九龍城實在太難泊車,故一直只有渴望。自從看到某雜誌介紹夏日甜品,無意之中發現smile已經在K11插旗,身為尖咀人o既我,仲唔即刻九秒九衝去試﹖可能係開o係商場內o既關係,輪候o既人唔算多。入到商場後不久,馬上就看到裝修簡潔又光猛o既Smile。showcase的陳設簡單易看,已經十分吸引,看已來真的幾可亂真。有幾款都好想試,最後的選擇了Mango fever。整杯yogurt o既presentation都十分之美,層次豐富,有雪芭、綿花糖、布甸、餅碎等,係目前yogurt界中o既最高享受!Yogurt狂好者的我,沒想到Smile可以做得咁出色,亦只怪坊間太多半桶水、未到架o既yogurt店,真的馬上高下立見。凍櫃內的配料分量不多,予人新鮮的感覺。只是製作時完全背著顧客,睇唔到攪嘜東東,擰轉面已經整好,感覺有點怪怪的。價錢方面,除了K11要收$88,其他的我認為屬合理價格,出面普通的也要30-40元,而且只有2-3款Toppings,Smile真係值回票價。而個人認為Smile的份量真的好多,1個人較難食晒,2個人share剛
價錢方面,除了K11要收$88,其他的我認為屬合理價格,出面普通的也要30-40元,而且只有2-3款Toppings,Smile真係值回票價。而個人認為Smile的份量真的好多,1個人較難食晒,2個人share剛剛好。
最後,我認為take away較dine in合適,因為坐位真係好少而且坐得好唔舒服。