2021-06-28 71 views
而家香港嘅台灣嘢食開到成行成市,但好蛋都掛羊頭賣狗肉,完全無台灣風味!但估唔到呢間真係俾到驚喜我!其實佢位置係街角都唔難搵~餐牌一眼睇曬,典型台灣嘢!不過最正嘅係跟餐嘅話好多都會平好多!搞到我忍唔到叫~蒜香雲耳!雲耳大舊爽脆,而且成碗上份量都好多下蒜香味都好濃,啲汁係浸到半碗高度,所以每一啖都好有味!蒜香雞絲冷麵!十級推介啊!!!一上嗰陣我真係嚇親因為佢完全唔係雞絲係雞件!因為佢件件都超級大舊而且好嫩滑🥺正到不得了!面底係扁身幼身面條,唔算好有咬口!但因為佢有青瓜絲同蟹柳絲做陪襯,每一啖都夾住濃濃蒜香味,超Match!珍珠奶綠~ 相當有驚喜,平時自己好鍾意飲天xx茶嘅,呢杯完全比得上❤️好驚會有死甜所以我叫咗微甜,咁就剛剛好!珍珠有少少黑糖掛面,煙韌又有恰當嘅甜味(呢樣好難得因為好多台灣餐廳都唔會擺心機落珍珠度🥺)奶綠Feel到清新嘅茉香~拍得住出面$25一杯嗰啲超滿足!

其實佢位置係街角都唔難搵~

蒜香雲耳!

蒜香雞絲冷麵!
十級推介啊!!!
一上嗰陣我真係嚇親因為佢完全唔係雞絲

珍珠奶綠~