2018-11-28 159 views
今日有得放早一支公喺附近佐敦搵嘢食 就去咗廟街行吓睇吓有咩啱食發現原來佐敦廟街接近柯士甸道原來好多嘢食 乜嘢菜都有 心血來潮想食咖喱 仲要唔係想食日本嗰隻見到間餐廳名咁得意叫小酒窩就睇吓餐牌 見到個環境雖然細細地唔係話裝修好特別 但係莫名其妙地想食下中東嘅咖喱🍛 就膽粗粗入咗去坐低試吓一坐低就會送一份類似烤餅嘅嘢 一人一塊已開胃小食來講 搞到我都想叫返一份炸嘢食個綠色醬睇落去以為係辣 但食落似係蛋黃醬味 但係點解都係綠色就冇特別去問 但係絕對唔會奇怪 大家可以放心食 大點特點叫咗 特色奶油雞Butter chicken $112在另外配一個香蒜薄餅 Garlic Naan $32 首先講下薄餅先我比一上枱已經聞到好香嘅蒜蓉味見到薄餅嘅面層好令身 應該係薄餅整完之後喺面陳再加上一層蒜蓉油 我想嗰塊薄餅係「煙人」得黎 又夠淋身 真心屬於好好食嘅薄餅 一啲都唔馬虎 再講下我今日最滿意嘅咖喱成日都怕咖喱入邊嘅餸會整到硬晒 但係佢嘅雞係超滑 一啲都唔太硬嘅跡象 就連我平時因為嚴硬最唔鍾意食雞胸 都唔覺得佢嘅雞胸硬 就知道佢處理個雞處理得好好咖喱香料味好足 啱啱好食晒所有薄餅所有汁都用晒 所以份
今日有得放早一支公喺附近佐敦搵嘢食

我比一上枱已經聞到好香嘅蒜蓉味

再講下我今日最滿意嘅咖喱
成日都怕咖喱入邊嘅餸會整到硬晒
但係佢嘅雞係超滑 一啲都唔太硬嘅跡象
咖喱香料味好足 啱啱好食晒所有薄餅所有汁都用晒 所以份量適中 但係同人分享嘅話可能要晏兩份咖哩先至夠食