2018-01-11
喺尖沙咀放工,天寒地凍,同同事揾野食,經過從前是食川菜的餐廳,變左做小炒餐廳,見唔駛排隊,就走左入去試下!入面環境闊落,有大檯有細檯,一圍12 人檯都有,而且都幾乾淨!餸茶選擇眾多,餐廳牆身都掛滿左推介的菜式,每樣我都想試下,不過兩個人都食唔到幾多,唯有叫幾個餸試下,估唔到d 餸咁快嚟到!招牌亞嫲雞,雞滑,味道香,似鼓油雞,又似芝麻雞,非常好食!西芹雞柳是同事的 飛佛 , 佢去邊都要試下,一放落檯已聞到好香,好有鑊氣,雞柳經油泡過,特別香口!蒜蓉炒菜心,賣相精緻,菜心也甜,不會太多油! 好味!咸魚煎肉餅,是晚最令我同同事食指大動的菜式,第一口食落似午餐肉,不過又無午餐肉的肥,咸香味適中,沒有搶去肉餅的味道!而且煎得很香口,非常好食! 其實2 個人食左4 個菜,都已經很飽,不過建議大家留返少少空間,餐廳有免費糖水供應,千祈唔好以為係送就一定唔會好得去邊,待應話每天晚上都會轉唔同款式,今晚就有南瓜西米露,南瓜味濃,很滑,甜度適中,啱晒我!4個高質小炒,埋單290蚊,在尖沙咀區嚟講,實屬難得,令人驚喜,有機會必定再次光顧!
招牌亞嫲雞,雞滑,味道香,似鼓油雞,又似芝麻雞,非常好食!
蒜蓉炒菜心,賣相精緻,菜心也甜,不會太多油! 好味!