2018-11-06 78 views
平時好少去青衣開飯,因為覺得果邊冇乜好食,聽講近年開左間新嘅日本餐廳,質素唔錯,今日lunch經過就去試下啦~不過記得間野係長發廣場,openrice個地圖係錯嫁!環境唔錯,有雙人卡位~黎個軟殼蟹手卷先,上臺一刻紫菜仲係脆脆地既,個軟殼蟹亦有去腮,味道良好~滑蛋豬扒飯,塊豬唔算大,但炸既火候岩岩好,加上蛋後都冇淋到,份量超大,d飯食唔曬~各種壽司,特別要讚下個鵝肝壽司,煎得表面好香脆,一啖食落去入口即溶,一啲渣都冇啲,油脂融入每日一粒飯之中。另外蟹膏壽司都唔錯,非常足料,蟹味都好濃郁~海膽軍艦,都幾creamy同鮮甜~睇下隻北海道帶子幾大,對半切都仲好厚~梅酒梳打fair la,冇乜梅味,應該梳打水落多左

環境唔錯,有雙人卡位~

海膽軍艦,都幾creamy同鮮甜~

睇下隻北海道帶子幾大,對半切都仲好厚~

梅酒梳打fair la,冇乜梅味,應該梳打水落多左