2022-12-18 32 views
今日經過土瓜灣啟岸,發現原來呢度都幾多餐廳,商場門口有間鳴虎,專食拉麵嘅,原來都幾多分店下!餐廳門口嘅裝修都幾有日式風味,唔講真係以為自己去咗日本🇯🇵所以我哋一於試吓🍜 嗌左碗蝦味噌豬骨湯拉麵 (圖1)& 目本魚乾豬骨湯拉麵 (圖3)都系$88 幾抵食😋兩款拉麵之中,我就鍾意海老款蝦味多d,因為一嚟到已經見到勁多櫻花蝦,湯底亦都十分濃郁,一啖麵一啖湯簡直一流😍另外亦都點左份芝麻雞翼,焗到啱啱好外脆內軟👍🏻👍🏻雖然佢係一間拉麵專門店,但亦都有好多其他嘅選擇,有飯、鍋物、甚至磯燒😍下次都想再試埋~同埋餐廳侍應服務都好好,會主動係咁斟水,好細心!

蝦味噌豬骨湯拉麵
目本魚乾豬骨湯拉麵