2015-09-10 964 views
今晚同老友聚餐試新野,餐廳黑白格調感覺型格,入內環境舒適…頭盤係餐廳自家制餅乾薄脆,誠意之作 起初以為係壽司睇真原來係多士,食落口感豐富,海膽鮮甜中間個層好似係沙律再配上多士原來都幾夾,另外八爪魚配多士中間個層有少少蕃茄肉,食落都不錯 大蝦配珍珠蜆…大蝦肉質鮮嫩蝦頭特別正,珍珠蜆據說係黎自俄羅斯附近海域,好鮮甜 龍蝦意粉,好味道,食埋我fd個份咁滯 黑毛豬配和牛 ,味道不用多講都係好味 ,另外配有菇同菜,等食肉既同時可以平衡一下,不錯不錯,另外提一提薯塊都不容忽視 最後係甜品…食落味道好清新,椰子泡沫配上青檸汁,有種平衡之前既主菜既感覺 整體感覺好完滿,不錯不錯,下次要再黎
海膽壽司多士+八爪魚沙律多士
龍蝦意粉,好味道,食埋我fd個份咁滯
黑毛豬配和牛
,味道不用多講都係好味
整體感覺好完滿,不錯不錯,下次要再黎
2015-09-09
Type of Meal
Dinner
  • 龍蝦意粉
  • ,海膽壽司多士,大蝦珍珠蜆