2021-08-02 42 views
桔梗出名好食就個個都知🥰永遠都排長龍嘅黃店💛💛絕對係呢旺角必食之選!今日一早咗出嚟直接六點前去等開門做第一批😆一定有位🥰估唔到未開門已經有起碼三四枱人等緊,真係好受歡迎 今日試咗一個日式二人餐 $528 淨係睇餐牌都覺得非常豐富 果然無令我哋失望先黎三種開胃小菜、涼拌毛豆茶漬兩碗(明太子&三文魚)配溏心蛋本人大愛明太子茶漬 😍非常惹味,明太子分量夠晒多,好足料!炸雞與台式五味醬🐔炸雞新鮮熱辣脆卜卜 😆一上枱要即刻趁熱食 ,配埋個秘製醬汁🥰 簡直滿分熱炒魷魚拌明太子醬 明太子 滿滿的黐住咗魷魚嘅表面啖啖都有,食落有層次 唔會太鹹味道好夾 超級大碟食唔曬京蔥檸檬味豬腩 🐷呢個最驚喜係個醬汁好似細個食嘅蜜蜂糖一樣甜甜酸酸 我用埋呢點其他食物😂正炙烤鮪魚佐芥末蛋黃醬 🐋吞拿魚生熟程度剛好 完全唔腥 食得出係貴價👍精選甜品🍰芝士蛋糕配伯爵茶醬!大讚! 芝士味極濃厚 伯爵茶醬好香濃 兩者配合得天衣無縫 !!二人餐跟清酒一瓶好抵🍶唔飲酒嘅話可以轉做抹茶牛奶,同樣好味🥰

先黎三種開胃小菜、涼拌毛豆

茶漬兩碗(明太子&三文魚)配溏心蛋

本人大愛明太子茶漬 😍非常惹味,明太子分量夠晒多,好足料!

炸雞與台式五味醬🐔

熱炒魷魚拌明太子醬