2019-01-27 24 views
茶餐廳一定係我最愛,今日難得假期瞓醒覺就梗係諗下食咩好啦,突然間想食茶餐廳嘅常餐,見到屋企附近又有間餐廳新開左喎,就梗係落去試試新野啦,雖然只係一個常餐,但係效率同埋速度真係超快呀一坐低已經可以準備落班啦,今日食咗個番茄叉燒湯通粉,配有牛油多士,同埋腸仔蛋。蕃茄叉燒湯通粉,酸酸甜甜,好滋味,而且通粉唔會好淋身,爽口又彈牙,多士配牛油簡直係一絕啦,充滿牛油嘅香氣,而且仲要係用口多士,充滿口感啊,蕃茄叉燒湯通粉,酸酸甜甜,好滋味,而且通婚唔會好林生,爽口又彈下,多士配牛肉簡直係一絕啦,充滿牛油嘅香氣,而且仲要係用厚多士,充滿口感啊,炒蛋充滿蛋味而且又滑身, 10分香口,叉燒半肥瘦,唔會好乾身又唔會鞋口,真係越食越惹味。我哋仲叫咗個山竹牛肉點心,山竹牛肉充滿牛肉味,燒賣爽口又彈牙,而且粒粒都咁大粒,入口充滿豬肉嘅香味,雖然係啖啖肉,但係一啲都唔會覺得好肥膩,而且新鮮熱辣啱啱升起,估唔到普通嘅茶餐廳,都可以做到酒樓嘅水準,一個早餐真係十分之豐富。