2023-03-26 74 views
假期早上經過荃灣街市街,又唔想-早又食牛腩麵,見到隔離晚上做火鍋同麻辣酸辣菜的餐廳有早餐,便入去試試~入到店內,座位不多地方都好乾淨,坐低左就有個好有禮貌嘅員工哥哥來招呼,我睇餐牌發現真係唔貴,在同區算貴的早餐價錢,心想諗住都有太大期望😅所以就隨意點了一些😆等了一陣,但驚喜就來了,首先簡單的腸仔煎蛋應該係落單後即做,就連件丹麥多士也應該是在焗爐內出來,全部都係新鮮熱辣辣的溫度👍👍而杯凍檸茶就是合格'雖然茶底不是好突出,但亦不會係一啲連鎖快餐店品質,算不錯👌,值得-提大部份餐廳都-定大量整定備用快出餐,往往凍哂/微溫但都會油油的美味道大減😝之後再來主食煎雞排湯河粉,雞排剛煎起切件上好細心方便食👍河粉是幼身,豬骨湯底但麻油味比較出,食落不是那些日式拉麵湯,但感覺自然不錯,會比平常茶記湯底好😃或者可能同本身晚上係火煱店有關🤨另外值得一提佢嘅辣椒油都幾好👍下次要叫個雪菜肉絲米粉去試試真正香辣味😋總括:在同區港式早餐以味道來說-定係頭五位最好,假若性價比來說應該可以坐亞望冠👍👍👍加上有禮親切服務態度對我來說是一會再回來吃的🥸但希望往後也是有同樣質素吧🤓👍

腸仔煎蛋配丹麥多士

腸仔煎蛋配丹麥多士