2023-01-29 429 views
一行人入馬鞍山拜年,順便去食個午餐,友人想食韓式食品,所以就揀了附近食評不錯的炸雞餐廳。我們點了經典原味&蜜糖芥末味無骨炸雞:份量大大份,即炸嫩滑,又唔厚粉,好好味,果然係招牌,必食之選芝士蛋卷:份量都係大大份,厚身蛋卷,內有拉絲芝士,雙重滋味,食完又唔會膩,推介炸醬麵:驚喜之作,因之前去韓國食過當地炸醬麵後,對炸醬麵感覺麻麻,都唔明白點解韓國人咁鍾意食…今次食完就真係為炸醬麵平反,清爽好味,唔會死鹹,醬同麵既份量比例啱啱好,食完都唔會口渴,極推介小食芝士脆條:外包裹薄薄炸粉,內芝士軟滑,應該係同芝士蛋卷內既芝士係一樣,所以都一樣咁好味,大人及小朋友都愛食什錦豬肉腸:共有6款口味各不同既豬肉腸,有辣既wasabi & 咖喱味,亦有微辣&唔辣既味道,味道豐富,微微煎香,甚有bbq風味見到鄰枱客人點了Kimchi煎餅,賣相吸引,可惜我們已經太飽,惟有下次再試。由韓國老闆親自下廚,真係正宗韓國菜,職員姨姨也是韓國人,不過廣東話非常流利,態度有禮,我們點餐都無難度。下次會試點外賣,支持小店

我們點了經典原味&蜜糖芥末味無骨炸雞

芝士蛋卷:

炸醬麵:
驚喜之作

小食芝士脆條:

什錦豬肉腸:

下次會試點外賣,支持小店
炸雞
芝士蛋卷
炸醬麵
芝士脆條
什錦豬肉腸
2023-01-29
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
炸雞
芝士蛋卷