2022-01-24
平安夜往中環跑🌟之前經過呢間意大利🇮🇹餐廳店面好吸晴👀就ʙᴏᴏᴋᴍᴀʀᴋ了餐廳主打手工薄餅 由意大利主廚現烤現製 廚房係開放式 客人都可以觀賞到由ᴅᴏᴜɢʜ➡️ᴘɪᴢᴢᴀ的過程呢 當晚有ғᴇsᴛɪᴠᴇ ᴍᴇɴᴜ 都係由現成嘅嘢組合而成的 無乜特別 所以都係單點⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯✨𝙱𝚞𝚛𝚛𝚊𝚝𝚊 $330:意大利水牛芝士 以前都不愛吃這種起司🧀️ 唔知口味幾時變咗😜感覺蠻新鮮的 旁邊用上好多烤過的車厘茄伴碟 加上香草🌿 油醋 連同蒜蓉包一齊食 正 ✨𝙴𝚐𝚐𝚙𝚕𝚊𝚗𝚝 𝙿𝚘𝚕𝚙𝚎𝚝𝚝𝚎 $90:5小舊炸芝士波 圓碌碌的的式式 咬一啖入面嘅芝士會拉絲 香脆可口 配搭油漬番茄醬吃 開胃😀 ✨𝙶𝚊𝚛𝚕𝚒𝚌 𝙱𝚛𝚎𝚊𝚍🧄:平時食開嘅係烤土司的蒜蓉包 呢個就似厚ᴘɪᴢᴢᴀ的餅底 食落煙韌 蒜蓉味陣香 適合人多享用 ✨𝚃𝚒𝚛𝚊𝚖𝚒𝚜𝚞 $80:本身點了2杯 一嚟到比個 sɪᴢᴇ嚇親 即刻縮沙同店員講只要1杯😅略嫌咖啡味過少 但份量十足 而且外觀大方 讚👍🏻✨𝚂𝚖𝚘𝚔𝚎𝚍 𝚂𝚊𝚕𝚖𝚘𝚗 𝙿𝚒𝚣𝚣𝚊:忘記了價錢 這個是我吃過最好吃的煙三文魚😳ᴘɪᴢᴢᴀ厚薄適中 好吃 建議食ᴘɪᴢᴢᴀ可以唔洗叫ɢᴀʀʟɪ
之前經過呢間意大利🇮🇹餐廳
✨𝙴𝚐𝚐𝚙𝚕𝚊𝚗𝚝 𝙿𝚘𝚕𝚙𝚎𝚝𝚝𝚎 $90
✨𝙶𝚊𝚛𝚕𝚒𝚌 𝙱𝚛𝚎𝚊𝚍🧄
✨𝚃𝚒𝚛𝚊𝚖𝚒𝚜𝚞 $80
✨𝚂𝚖𝚘𝚔𝚎𝚍 𝚂𝚊𝚕𝚖𝚘𝚗 𝙿𝚒𝚣𝚣𝚊
:忘記了價錢 這個是我吃過最好吃的煙三文魚😳ᴘɪᴢᴢᴀ厚薄適中 好吃 建議食ᴘɪᴢᴢᴀ可以唔洗叫ɢᴀʀʟɪᴄ ʙʀᴇᴀᴅ 太多包😹咁可以ғᴏᴄᴜs多點係ᴘɪᴢᴢᴀ到🍕
✨𝙶𝚒𝚗𝚐𝚎𝚛 𝙱𝚎𝚎𝚛 🥃
✨𝙼𝚞𝚕𝚕𝚎𝚍 𝚆𝚒𝚗𝚎 🍷