2021-11-18
近期大熱的牛頭角樓上Cafe「GroundZero」,咁胃食嘅我又點可以錯過,緊係約埋朋友一齊去食啦!餐廳地方唔算太大,但總有著輕鬆悠閑嘅感覺,週末來到,真係可以好好享受一下美好嘅時光。假日設有Brunch Menu,選擇種類都很多:燒香雞、和牛漢堡、慢煮羊架等,相當吸引!Matcha Latte☕️來到時已即時心心眼,美極的天馬呀🦄!天馬抹茶咖啡入口細膩,柔顺香甜,更有種回甘的味道,太美的拉花,都不忍心破壞...Mocha海馬拉花同樣精美,朱古力味香濃,入口幼滑順口。洋蔥湯🧄🍲洋蔥湯入口清甜,散出誘人香味,加上麵包吸滿湯汁,令層次更豐富。蠔意大利飯🦪🍚意大利米飯吸滿了濃郁的鮮蠔汁,更顯粒粒飽滿,口感煙煙勒勒,而且更有3隻大大隻蠔肉,甜口滑溜,蠔味濃厚,真係不可錯過之選。燒春雞配炸蕃薯條🐥🍟大大隻燒春雞配上酥脆炸蕃薯條,真係無得頂!金黃香脆嘅燒春雞嫩滑多汁,油香豐盈,還有炸蕃薯條口感外脆內軟,令人回味。焦糖燉蛋🍮布甸上有層薄脆焦糖,輕輕亂破,即見到口感緊緻的燉蛋,更有種淡淡的雲呢拿香味,柔滑甜蜜。Baileys Mousse Cake🍰Mousse Cake中帶有香甜的Baileys味,
Matcha Latte☕️
來到時已即時心心眼,美極的天馬呀🦄!
Mocha
海馬拉花同樣精美,朱古力味香濃,入口幼滑順口。
洋蔥湯🧄🍲
蠔意大利飯🦪🍚
燒春雞配炸蕃薯條🐥🍟
大大隻燒春雞配上酥脆炸蕃薯條,真係無得頂!
焦糖燉蛋🍮
Baileys Mousse Cake🍰
Mousse Cake中帶有香甜的Baileys味,口感軟腍,香醇濃滑的甜酒入饌蛋糕中,令人垂涎三尺。