2023-03-25 411 views
不時路過中環街市,都見到這家新穎三文治店覺得幾有趣,好奇下了解後發現原來他們賣的是爆餡鐵板三文治,創意十足,所以都決定比個機會佢先 (●’◡’●)ノ.☀︎︎ 遊日懶人鐵板三文治 $73單看名字可能未能了解到內有什麼。原來就是最能代表日本的吉列和牛漢堡和帆立貝,賣相相當吸引。吉列做得不錯,香脆可口,牛味濃郁,帆立貝都算大隻。他他醬份量都剛剛好。整理感覺相當好,對得住價錢的質素。☀︎︎ 咕嚕咕嚕脆雞鐵板三文治 $62好有創意的三文治,中菜咕嚕肉的感覺,脆雞好大塊,內有兩款醬,中間隔住一片菠蘿,帶點清新,味道十分豐富。☀︎︎ 蜂蜜檸檬特飲 $38食完較重口味鐵板三文治飲杯ʟᴇᴍᴏɴᴀᴅᴇ是ꜰʀᴇsʜ的。另外朋友都想試試ᴄᴏʟᴅ sᴀɴᴅᴡɪᴄʜᴇs,一份ᴡʜᴏʟᴇ sᴇᴛ價錢$62 可以選擇兩個味,不用如此單調,相當體貼。☀︎︎ 日式拉麵走麵名字相當有趣,亦十分創新,結合中西日元素。芝麻包好香,生菜竟然都非常爽脆,凍叉燒感覺有點像燻蹄,加入了芝士和甜洋蔥,但又無咩違和感喎~☀︎︎ 超級玉子派對ɢʏᴍ後很好的選擇,大大隻玉子超豐富蛋白質,一啖咬下爆餡很滿足,亦相當飽肚。整體感覺都幾唔錯,另外仲有兩款爆餡鐵板三文治
☀︎︎ 遊日懶人鐵板三文治 $73
整理感覺相當好,對得住價錢的質素。
遊日懶人鐵板三文治

☀︎︎ 咕嚕咕嚕脆雞鐵板三文治 $62
咕嚕咕嚕脆雞鐵板三文治

☀︎︎ 蜂蜜檸檬特飲 $38
食完較重口味鐵板三文治飲杯ʟᴇᴍᴏɴᴀᴅᴇ是ꜰʀᴇsʜ的。

☀︎︎ 日式拉麵走麵
超級玉子派對

☀︎︎ 超級玉子派對
日式拉麵走麵

整體感覺都幾唔錯,另外仲有兩款爆餡鐵板三文治下次都可以一試。
遊日懶人鐵板三文治
咕嚕咕嚕脆雞鐵板三文治