2014-06-01 1678 views
黃大仙人緊係原區行街多,近來依個場商多左個間食台灣嘢嘅餐廳!點都要去試試!未入去食之前,依間餐廳第一印象喺好快有位,唔駛等好耐!不過第二印象就開始差咗啲啲,環境裝修真係幾好,但唔知點解仲有種好油淋淋嘅感覺!所以影到啲相都滿面油光!依點真喺值得改善!叫得牛肉麵,第一次點都叫佢主打嘅《原汁牛肉麵》同《鹽酥蚵仔》啦!依碗牛肉麵味道真喺好濃郁,小弟食得咸,都覺得幾咸!但藥材味嘅湯底喺好有驚喜!麵底喺白麵,期望唔會好似黃麵咁有咬感,但依碗牛肉麵嘅麵底真喺幾好,好有口感,又改觀喎!《鹽酥蚵仔》就真係麻麻,好咸,咸到食唔到蚵仔嘅味道!好多朋友都話無元祖台灣咁好味!但總體小弟本人都覺得好有驚喜,但依然有其他改進嘅空間!不過真喺好想去台灣食一次!
原汁牛肉麵
《鹽酥蚵仔》就真係麻麻,好咸,咸到食唔到蚵仔嘅味道!
鹽酥蚵仔
原汁牛肉麵