2019-02-04 3100 views
以往嘅生日都係生日月生日週,唔知係咪人大咗,今年想簡簡單單一個人過✨好朋友知道咗呢個諗法就約我夜晚食飯,或者佢覺得我一個人過好可憐掛😂佢車咗我嚟呢一間中式菜,叫咗一個岩鹽一口牛,有個南瓜翅,海蜇,花膠花菇鮑魚,同埋一個粉絲大蝦煲(好似係)。個岩鹽一口牛好有特色, 唔使加太多調味料都可以食到香濃既牛味,舊鹽好似粉紅白既冰一樣,好靚個翅好creamy,濃濃嘅南瓜味,唔係一般紅燒翅咁悶個花膠鮑魚好入味,口感好好。呢餐叫做驚喜生日飯, 除咗啲餸都幾好食之外,重點係在於好朋友嘅心意。因為當我一路食既時候, 陸陸續續都有其他朋友出現, 原來好朋友一早已經約定其他朋友一齊為我慶祝生日,原本打算一個人靜靜地過,就變咗一班人陪我食飯唱k渡過❤️感恩今年認識既呢一位好朋友,亦都好多謝陪我渡過生日嘅咁多位!!
個翅好creamy,濃濃嘅南瓜味,唔係一般紅燒翅咁悶
Type of Meal
Dinner