2015-04-28
今日放假就去大埔接家姐收工,之後就梗係去大埔搵好野食架啦﹗一直都有人講大埔好多好野食,成日都想黎,不過對我黎講真係有d遠囉﹗因為中左韓毒,所以我地決定要食韓國燒肉,就即上openrice搵啦,就俾我地搵到呢間oppa韓國燒肉店好就去試一試啦﹗離遠就見到個好特別既招牌,好野唔洗等位^^一坐底店員就攞左3款前菜(海苔,芽菜無味,泡菜醃得唔夠),同一樽玄米茶黎叫野食啦﹗叫左1個海鮮拼盤(2隻大虎蝦,2隻帶子,2隻鮑魚,1隻勁大魷魚),牛肋肉,五花腩虎蝦蝦肉彈牙,新鮮帶子鮮甜牛肋肉配生菜一流呀~~五花腩正常(唔記得影相添)真露米酒,第一次飲好得意呀用個茶壺裝用碗飲,店員話韓國人係咁飲架需然已經食到好飽啦﹗不過食甜品係有第2個胃既,叫左個韓國刨冰(抹茶紅豆味)我地睇住個店員整,一層冰一層抹茶粉同煉奶最後加上紅豆同糯米磁粒,好好味呀抹茶紅豆我的最愛
離遠就見到個好特別既招牌,好野唔洗等位^^ 一坐底店員就攞左3款前菜(海苔,芽菜無味,泡菜醃得唔夠),同一樽玄米茶黎
叫野食啦﹗
真露米酒,第一次飲好得意呀用個茶壺裝用碗飲,店員話韓國人係咁飲架 需然已經食到好飽啦﹗不過食 甜品係有第2個胃既,叫左個韓國刨冰(抹茶紅豆味)